Kennismaken met Anton de Jong.

Anton woont in Utrecht en komt al 18 jaar naar Boogh. Hij is 71 jaar, heeft 2 dochters en 11 kleinkinderen. Hij was werkzaam als schilder in de bouw.

In korte tijd kreeg hij te maken met zowel een hartinfarct, een herseninfarct als een whiplash. Daardoor kwam hij in de Hoogstraat terecht, waar het accent vooral lag op wat hij niet meer kon. Anton is er de man niet naar om zich daar zomaar bij neer te leggen. Het koste hem drie jaar om zijn draai weer te vinden.

In eerste instantie vond hij het niets bij Boogh, maar nadat Boogh in de Kruidenlaan in plaats van routinematig activiteiten creatieve activiteiten kon aanbieden werd hij er erg blij! Ook nu komt hij nog steeds met plezier naar Boogh vooral omdat er een fijne sfeer heerst.

Anton is met name actief met keramiek. Hij heeft producten voor Booghgoed gemaakt, maar ook in opdracht voor anderen zoals een schaalmodel van kasteel “de Haar” van Haarzuilens. Hij maakt borden en vazen in een heel herkenbaar eigen stijl. Hij is gemotiveerd om te laten zien wat hij in huis heeft en dat is veel.

Anton houdt van uitdagingen om nieuwe ideeën uit te voeren en drukt zijn eigen stempel op het product.

In zijn vrije tijd biljart hij graag op woensdagavond met een groepje in een buurthuis. Ook vissen in de zomer vindt hij leuk en hij komt door weer en wind met de fiets naar Boogh! Verder vindt hij het leuk om af en toe een appeltaart te bakken.

Anton is een rasechte Utrechter die graag over al zijn activiteiten vertelt.

De ontwerpers

De ontwerpers en makers van de BooghGoed collectie zijn mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of een chronische ziekte. Ieders talent en vakkennis wordt tijdens de productie ingezet. De ontwerpers en makers zijn trots op hun werk en dat is terug te zien. Het maken van BooghGoed producten geeft mensen zelfvertrouwen en kracht. Ondanks hun beperking creëren onze makers de prachtigste producten.

Eerijk

Handgemaakt

Uniek